1000 literes tartály felhasználása

aug 29, 2020 | Technológia

Az 1000 literes tartály, másnéven köbös tartály az egyik leggyakrabban ahsznált konténer/tartályméret a logisztikában. Az áruszállításban a kamionok belső tere a kiindulópont, amikor a cégek szállítóeszközöket gyártanak hozzájuk. Ezért az 1000 literes tartály az egyik olyan, amivel tökéletesen és maradéktalanul ki lehet tölteni a rakodóteret.

Schoeller 1000 literes tartály

A Schoeller Allibert egy holland cég, akik a logisztika és a műanyagipar találkozásában tevékenykednek. Termékeik olyan prémium műanyagból készült tárolóeszközök, melyeket összesen 7 piacon tudnak forgalmazni. Köztük olyan kényes területeken is, mint a repülőgépgyártás, autógyártás vagy éppenséggel az élelmiszeripar. Minden tárolóeszközüket minőségi poliureténből készítik, melyek hosszú éveken keresztül tartósak és strapabíróak. 1000 literes tartályaikat, illetve köbös IBC konténereiket is ebből a típusú műanyagból készítik. Ezen a linken megtekinthető jelenlegi teljes kínálatuk, nemcsak 1000 literes méretben: https://www.schoellerallibert.com/hu/news/products/manyag-tartly-250-vagy-1000-literes-tartly-termkek/

1000 literes tartálykonténer

Mire lehet az 1000 l-es tartályt felhasználni?

A nagy, 1 köbméter űrtartalmú tartályokat általában folyadékok vagy ömlesztett árutermékek szállítmányozására használják. Az élelmiszeriparban a bag-in-box technológiás IBC tartályokat például gyümölcslé valamint paradicsomszósz vag tejtermékek szállítmányozására alkalmazzák. A mezőgazdaságban elsősorban az ömleszthető zöldségek és gyümölcsök tárolására, utaztatására.

Azonban gyakran kemikáliák esetében is használják őket, például a vegyiparban. Műtrágya, mosószer, öbltő vagy pedig savas és lúgos folyadékok szállítmányozására is alkalmazhatók. Ezeket másnéven veszélyes anyagoknak is nevezzük (angolul dangerous goods). Ilyen esetekben kármentesítő tálcával együtt rakodják fel a nagy konténereket, hiszen a viszontagságos utak miatt ki is folyhatnak akár a rakományok. Ha ez megtörténik, akkor a ládák alatt kármentő tálcák felfogják a kiömlő rakományt, ezzel is megmentve a kamionok rakodóterének belsejét.

A Schoeller kínálatában természetesen többféle, a körforgásos gazdasági modellbe is beilleszthető, újrahasznosítható tárolóeszköz is megtalálható. Többek között raklapok, euro ládák, egymásba rakodható ládák vagy pedig nagyméretű, összehajtogatható FLC (Foldable Large Containers) konténerek. A cég a legnagyobb vállalatokkal dolgozik együtt, hogy termékeiket folyamatosan fejleszthessék az igényeknek megfelelően.

Népszerű cikkeink

Exkluzív pihenés Tiszaújvárosban

Tiszaújváros hotel palettája 2021. decemberében új 4 csillagos...

Mire figyeljünk ha épp raktár kialakítás előtt állunk

Egy raktár megfelelő kialakítása bizony nem kevés nehézséget tartogat....

Mik azok a játékkonyhák?

Mi az a játékkonyha? A játékkonyha egy olyan játékeszköz vagy játék,...

CGM: folyamatos glükóz monitorozással az egészségért

Fiatalon kevésbé aggaszt bennünket az egészségünk, ezért nem figyelünk...

Profi étlap készítés éttermeknek

Amikor betérünk egy étterembe, akkor először mindig az étlapot tekintjük...

A költséghatékony és sikeres vállalati fejlődés titka

Hogyan fejlődön sikeresen vállalkozásunk? Egy vállalat számára általában...

Melyik a legrosszabb szakácskés? Hát az életlen!

Ezt a mondatot az egyik leghíresebb magyar séftől hallottam, aki az egyik...

120×200-as matrac: nem dupla, de nem is szimpla

Mintha csak kávéról lenne szó a címben, ha nem látnánk a 120x200-asa...

Gtechniq autóápolás, hogy vezetés igazán élvezetes legyen

A vezetés élményéhez rendkívül sok minden hozzátartozik. Ilyen,...

Samsung Okosórák: Az Egészség és a Kényelem Egyensúlya

Ahogy az okos technológia egyre inkább részévé válik mindennapi...